Банк Юри Єнакіївського програв росіянам в тендері на 400-мільйонне кредитування «Вугілля України»
17.08.2011   //  

ДП «Вугілля України» за результатами тендеру 10 серпня уклало дві угоди з ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії» на відкриття кредитних ліній у розмірі 400 млн грн. на один рік. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість обслуговування кредиту у розмірі 300 млн грн. складе 55,50 млн грн. 100-мільйонна кредитна лінія коштуватиме 15,17 млн грн. Заставою по кредиту стали майнові права за договорами поставки вугілля, укладеними між ДП «Вугілля України» та споживачами (покупцями ) вугільної продукції (право вимоги оплати вартості товару). Про цільове призначення кредиту не повідомляється.

У тендері також приймали участь ПАТ «Альфа-банк», який належить російській групі «Альфа», і український ПАТ «Комерційний банк «ТК Кредит». За даними бази SMIDA, основним акціонером «ТК Кредит» є ВАТ «Закритий недиверсифiкований венчурний КIФ «Новi технології», контролює Іван Аврамов, бізнес-партнер народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко у вугільній галузі.

Нагадаємо, раніше ДП «Вугілля України» отримало кредити у розмірі 390 млн грн. у «Альфа-банку», та 200 млн грн. у «Ощадбанку».