Аграрний фонд придбав на 800 мільйонів цукру поки той не подешевшав
16.08.2011   //  

Аграрний фонд України за результатами тендеру 15 серпня уклав низку угод на постачання 95700 тон цукру у 2011 році. Цукор придбано по 8,5 тис грн./т. Загальна вартістю угоди склала 813,45 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Чортківський цукровий завод» отримає 238 млн грн., ТОВ «Оржицький цукровий завод» – 221 млн грн., ТОВ «Пальмірський цукровий завод» – 184,45 млн грн. Ці компанії входять в склад одного з найбільших цукровиробників України «Цукровий союз «Укррос» Володимира Григоревського.

Ще 170 млн грн. отримає ТОВ «ВІК Р.С.Ф.», яке контролює цукровий завод в м.Миронівка Київської обл.

Останніми часом експерти прогнозують значне здешевлення цукру восени цього року через хороший врожай буряку. За даними Міністерства грарної політики, цього року Україна отримає близько 2,2 млн тон цукру при річній потребі 1,9 млн тон.

На думку Марії Колесник з агентства «ААА», цукор подешевшає на 1-2 гривні за кілограм. Директор компанії «Про Агро» Микола Верницький певен, що до грудня цукор подешевшає до 7,5 грн./кг.

В свою чергу прем’єр-міністр Микола Азаров на початку серпня заявив, що потреби в зниженні цін на цукор немає.

«Нам потрібно не зниження цін, а стабільність», – сказав Азаров. На думку прем’єра оптимальна гуртова ціна складає 10,5 тис грн./т.

Нагадаємо, в червні Аграрний фонд уклав угоди на придбання аналогічної партії цукру на таку ж суму 813,45 млн грн. Тоді склад переможців тендеру повністю відрізнявся від нинішнього.