Державні лісництва зібрали 3 мільйони, щоб без тендеру зробити дорогу-лялечку в мисливське угіддя Януковича (фото)
11.08.2011   //  

Тридцять державних лісництв у липні придбали дорожню суміш на 3 млн грн., яка використана для будівництва дороги в Дніпровсько-Тетерівському лісгоспі до мисливських угідь, облюбованих президентом Віктором Януковичем. Про це йдеться в розслідуванні «Економічної правди».

Наказом №422 Держлісагентства від 5 липня 2011 року, 30 лісгоспів зобов‘язали безкоштовно передати Дніпровсько-Тетерівському лісництву суміш для будівництва дороги. Саме в цьому лісництві знаходяться мисливські угіддя президента Віктора Януковича  і в яких зараз активно йде розбудова мисливської інфраструктури (на фото внизу).

За наказом, кожне з тридцяти державних лісництв мусило надати тільки у липні дорожньої суміші на 95 тисяч гривень. Якби сума закупівлі перевищувала 100 тисяч гривень, Держлісагентству довелось би оголосити тендер. Тому 3 мільйони гривень подрібнили на 30 частин і розкидали по лісгоспах. Нагадаємо, штучне дрібнення закупівлі на лоти для уникнення тендерних процедур заборонено законодавством.

Автору розслідування в бухгалтерії лісництва підтвердили, що вони отримали будівельну суміш з тридцяти лісгоспів згідно з 422-м наказом Держагентства. Голова Держагентства лісових ресурсів Віктор Сівець відмовився коментувати цю ситуацію. Прес-служба агентства у відповідь на офіційний запит заявила, що на анонімні звинувачення працівників лісгоспів не відповідатимуть. А також наполегливо просила повідомити імена співробітників, які надали інформацію для цього розслідування.

За даними автора розслідування, зараз озброєна охорона стереже всі в‘їзди і виїзди Дніпровсько-Тетерівського лісництва по периметру довжиною понад 70 кілометрів.

Після публікації в Держагенстві заявили, що ця «інформація є наклепом, провокацією і не відповідає дійсності. Інформація сфабрикована і перекручена, подана в такій формі, що підриває авторитет керівництва лісової галузі України і компрометує роботу всієї галузі в цілому». Проте жодних фактичних заперечень не наведено.