Завод Тігіпко за 12 мільйонів зробить комфортний вагон для перевезення автомобілів Януковича
09.08.2011   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» за результатами тендеру 18 липня уклало угоду з ПАТ «Крюковський вагонобудівний завод» на придбання вагона-гаража вартістю 12,12 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Як повідомляв голова правління Крюківського заводу Євген Хворост, до виготовлення кузова вагона-гаража підприємство приступить в серпні.

«У нас є невелике замовлення – вагон-гараж, призначений для перевезення автомобілів президента. Це спецвагон. Якщо президент їде на якусь зустріч, то спершу ці автомобілі перевозяться у вагоні, а потім вони зустрічають його в аеропорту», – сказав він.

Згідно з технічним завданням, вагон-гараж матиме одне чотиримісне купе, одне двомісне купе, одне двомісне купе для провідників, одне приміщення кухні-їдальні, один туалет і одне гаражне приміщення на два автомобілі.

Вагон буде оснащено системою внутрішнього відео спостереження (дві камери в гаражному відділенні і монітори в купе охорони), автономною системою кондиціювання, пожежною і охоронною сигналізацією. У всіх відділеннях будуть розетки на 220 вольт і телевізори. В кухні буде встановлено холодильник, мікрохвильову і електричну печі,  відеомагнітофон. Повністю технічне завдання з вимогами до якості вагону-гаражу тут.

Раніше підприємство, одним з головних акціонерів якого є віце-прем’єр Сергій Тігіпко, вже випустило два подібних спецвагони.