Приватна фірма Ахметова заробить чверть мільярда на перевезенні вугілля між двома держпідприємствами Ахметова
02.08.2011   //  

ДП «Ровенькиантрацит» за результатами тендеру 25 липня уклало угоду з ТОВ «Лемтранс» на перевезення вантажів залізничним транспортом у другому півріччі 2011 року. Вартість угоди склала 252,47 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, придбано послуги з перевезення 920 тис тон вугілля (середньодобова потреба 90 вагонів) по станціям «Лобовські Копі» та «Фащівка» Донецької залізної дороги.

За даними ДП «Ровенькинтрацит», держпідприємство уклало угоду з «Лемтрансом» на перевезення вугілля на Придніпровську ТЕС. Теплоелектростанція належить ПАТ «Дніпренерго», в якому група Ріната Ахметова володіє 45% акцій. Минулого року група Ахметова офіційно стала інвестором «Ровенькиантрациту».

В тендері окрім «Лемтрансу» прийняло участь також дніпропетровське ТОВ «Карготранс», чия пропозиція була на 30 млн грн. дорожчою. «Карготранс» повністю контролюється компанією «Сервіс-охорона-транспорт», яке також володіє часткою в ТОВ «Лемтранс».

До 2010 року єдиним засновником ТОВ «Сервіс-охорона-транспорт»був народний депутат від Партії регіонів Антон Пригодський. Потім власність було переоформлено на австрійську фірму «Т.С.Л. Трейдінг анд Шіппінг логістікс Гмбх».

Група Ахметова СКМ безпосередньо володіє 20% статутного капіталу «Лемтрансу» і планує повністю викупити її у інших співвласників для створення власного портово-залізничного підрозділу.