Фірташ отримав 70 мільйонів на ремонт українських газопроводів
02.08.2011   //  

ДК «Укртрансгаз» та його дочірні компанії за результатами тендерів 14 і 21 липня уклали низку угод з ПАТ «Зангас-НГС» на ремонт газопроводів на загальну суму 70,66 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Єдиним акціонером ПАТ «Зангас-НГС» є офшорна фірма Дмитра Фірташа Zangas holdings (Cyprus) Ltd.

Компанія отримала підряди УМГ «Львівтрансгазу» та УМГ «Харківтрансгаз» на ремонт ізоляційного покриття газопроводів, а також підряд «Укртрансгазу» на заміну нерівнопрохідної ділянки газопроводу на переході через р.Гнилоп’ять Бердичівського ЛВУМГ.

В рамках цих тендерів також отримали підряди ПАТ «Нафтогазбуд» (9,38 млн грн.), контрольована головою Донецького обласного товариства вірмен Едвардом Чахояном, та харківська компанія «Фобос» (1,12 млн грн.).

ДК «Укртрансгаз» з 2010 очолює Сергій Вінокуров, який до цього призначення працював директором ТОВ «Остхем Україна» Дмитра Фірташа. Як повідомлялось, днями «Укртрангаз» вирішив перейти на обслуговування в фірташівський банк «Надра».

Компанія «Зангас-НГС» почала вперше вигравати державні тендери після призначення Вінокурова до «Укртрансгазу». У 2010 році фірма отримала підряди вартістю 38,83 млн грн. на ремонт кількох ділянок газопроводів.

Раніше представники Кремля неодноразово повідомляли про загрозливий стан українських газопроводів, обґрунтовуючи необхідність приєднання української ГТС до російського «Газпрому».