Аніщенко знайшов ще не мічену Митником фармацевтичну фірму
29.07.2011   //  

Міністерство охорони здоров’я за результатами тендеру 15 липня уклала угоду з ТОВ «НВЦ Біоніка» на закупівлю 92940 доз вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи монодозна за 3,18 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість однієї дози вакцини слала 34,20 грн.

ТОВ «НВЦ Біоніка» належить киянам Івану Парубочому та його сину Сергію. Ця фірма жодного разу не ставала переможцем тендерів Мінздраву за часів міністрів охорони здоров’я Зиновія Митника чи Іллі Емця.

19 липня заступник міністра охорони здоров’я Галина Калішенко звинуватила компанії, які є постачальниками найбільш затребуваних ліків для міністерства в тому, що вони завищують ціни на препарати або зривають тендери з їх закупівлі. 20 липня міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко повідомив, що Мінздрав провів тендери на закупівлю медпрепаратів вартістю 800 млн грн. За його словами, вже укладені контракти на 197 млн грн.

Наприкінці червня Мінздрав здійснив закупівлю медпрепаратів на 73,78 млн грн. Тоді понад половини від загальної вартості контрактів отримало ТОВ «Старвайс Фарм». Ще 6,20 млн грн. дістались ПрАТ «Ганза». Обидві фірми контролюються групою Петра Багрія і Андрія Лірника. Їх компанії були фаворитами на тендерах Мінздорову у 2010 році, коли міністерство очолював Зиновій Митник.