Аграрний фонд знову відмінив мільярдні закупівлі
29.07.2011   //  

Аграрний фонд України відмінив низку великих тендерів на придбання агропромислової продукції. Відповідні оголошення 18 та 20 липня опубліковані в «Віснику державних закупівель».

Відмінено закупівлю 834,5 тис тон пшениці ІІ, ІІІ, ІV класів і гречки, 180 тис тон ячменя ІІІ класу, 369 тис тон пшениці V, VІ класів.

Скасовано закупівлю 17,8 тис тон вершкового масла, 5,6 тис тон сухого молока та 95,7 тис тон бурякового цукру.

Причиною скасування торгів стало подання на участь у торгах було менше двох конкурсних пропозицій. Зараз найбільшим партнером Аграрного фонду є ТОВ «Хліб Інвестбуд», заснованого за участю «Державної продовольчо-зернової корпорації», бізнес-партнерів аграрного міністра Миколи Присяжнюка, та структури російського «Внешэкономбанку», очолюваного Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 11 липня в ВДЗ також було опубліковано оголошення про відміну торгів Аграрного фонду на закупівлю сухого молока та цукру.

На початку липня Верховна Рада прийняла, а 28 липня президент Віктор Янукович підписав законопроект про зміни до закону про здійснення державних закупівель, згідно з якими Аграрний фонд отримав можливість проводити свої закупівлі взагалі без тендерів.