Щоб встигнути до Євро, Укравтодор позичив у росіян три мільярди
28.07.2011   //  

Державна служба автомобільних доріг за результатами тендеру 22 липня уклала угоду з АТ «Сбербанк России» на залучення кредитних коштів під державні гарантії у розмірі до 3,00 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість кредиту склала $104,46 млн, або 832,65 млн грн. Строк на який видано кредит в інформації про результат закупівлі не вказано.

Тендер проведено за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника». В обґрунтуванні процедури торгів голова тендерного комітету – заступник голови Укравтодору Володимир Галушко пов’язує це з «дуже коротким періодом для можливого виконання робіт та обмеженим терміном здачі об’єктів до моменту проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року».

Згідно з обгрунтувальною запискою, кредитні кошти буде витрачено на виконання значних обсягів робіт з будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів на автомобільних дорогах загального користування.

Нагадаємо, на початку року регіональні служби автодоріг витратили на утримання та поточний ремонт автодоріг близько 4,00 млрд грн.