Мінюст найняв шведських юристів, щоб врятувати $4,5 мільйона
26.07.2011   //  

Міністерство юстиції за результатами тендеру 20 липня замовило у Юридичної фірми «Baker&McKenzie Advokatbyra KB» (м. Стокгольм, Швеція) юридичні послуги для захисту інтересів України у справі за позовом компанії «Remington Worldwide Limited» до держави Україна за $43 тис. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

 Торги проведені за неконкурентною процедурою «у одного учасника». В обґрунтуванні процедури вказано, що 28 квітня Арбітражний трибунал Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольм виніс арбітражне рішення у справі за позовом компанії «Remington Worldwide Limited» до держави Україна, згідно з яким Україна має сплатити на користь компанії $4,49 млн в якості компенсації збитків та річні відсотки на цю суму.

Клопотання про відміну арбітражного рішення або визнання його недійсним може бути подане протягом трьох місяців з дати отримання рішення, тобто – до 28 липня 2011 року.

«Зазначені обставини підтверджують термінову потребу у закупівлі юридичних послуг», – вказано в обґрунтувальній записці, підписаній заступником міністра юстиції Андрієм Сєдовим. Крім того, здійснення юридичного аналізу арбітражного рішення може забезпечити тільки шведська юридична фірма або фірма, яка має представництво у Швеції.

«Remington Worldwide Limited» (Гібралтар), яку пов`язують з молдавським бізнесменом В’ячеславом Платоном, звинувачує Україну в тому, що НАЕК «Енергоатом» не виплатив борг за постачання в 1999 році устаткування на Запорізьку АЕС.