Хорошковський дав півмільярдний підряд чи то Попову, чи то Черновецькому
21.07.2011   //  

Департамент господарського забезпечення Служби безпеки України за результатами тендеру 14 липня уклав угоду з ВАТ «Домобудівний комбінат №3» на будівництво житлового комплексу по вул. Онуфрія Трутенка, 3 в Голосіївському районі Києва вартістю 473,39 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ВАТ «Домобудівний комбінат №3» входить у холдинг «Київміськбуд», який в кінці 2010 року голові Київської міськдержадміністрації Олександру Попову ніби-то вдалося повернути київській громаді.

29 червня Вищий господарчий суд остаточно підтвердив право власності холдингової компанії «Київміськбуд» на пакети акцій 34 компаній, що входять до неї.

«Це рішення ставить крапку в тяжбі навколо «Київмісьбуда». У власність мешканців столиці повернуті не тільки власне холдинг, але і всі підприємства, які входили до його складу», – заявили після цього в КМДА.

Однак у базі даних Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) зазначено, що зараз 56% відсотків акцій ВАТ «Домобудівний комбінат №3» належать ТОВ «Фондова спiлка «Україна», яка заснована Ярославом Науменко – членом команди мера Києва Леоніда Черновецького. Науменко входив у виборчий список Блока народно-демократичних партій на виборах у Верховну раду 2006 року як член Християнсько-ліберальної партії, лідером якої є Черновецький.

З березня 2010 року СБУ очолює бізнесмен і медіа-магнат Валерій Хорошковський, який вважається близьким до голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.