Януковичу купили тисячу орденських книжок, хоча той витратив лише півсотні
20.07.2011   //  

Державне управління справами (ДУС) за результатами тендерів 14 липня придбало тисячу орденських книжок, державні нагороди та футляри до них загальною вартістю 4,45 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У Банкнотно-монетного двору НБУ були замовлені монети та медалі на 3,87 млн грн. а також посвідчення та 1000 орденських книжок на 254 тис грн. Закупівля була здійснена за неконкурентною процедурою «у одного учасника» у зв’язку з тим, що «відповідно до статті 12 Закону «Про державні нагороди» виготовлення орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань України і президентських відзнак здійснюється виключно Банкнотно-монетним двором Нацбанку».

Крім того, «Дуся» купила футляри до державних нагород у СПД-ФОП Сопова А.О. на 321 тис грн. Усі товари мають бути поставлені замовнику до кінця 2011 року.

З того часу, як Віктор Янукович був обраний президентом, він видав 23 ордени «За заслуги», 14 орденів князя Ярослава Мудрого, 2 ордени Свободи, 2 ордени Данила Галицького, 2 ордени Богдана Хмельницького, 1 орден «За мужність» та 1 орден княгині Ольги. З 254 Героїв України лише 8 отримали це звання від Віктора Януковича.