Балога купив «гуманітарку» для Японії усього на 20% дорожче від ринкової ціни (спростовано)
20.07.2011   //  

(спростовано в частині порівняння цін закупівлі із цінами інтернет-магазинів)

Міністерство надзвичайних ситуацій за результатами тендерів 15 липня уклало низку угод на закупівлю 1 тис протигазів і 2 тис дозиметрів загальною вартістю 5,64 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У ТОВ «Промислові засоби індивідуального захисту» було закуплено тисячу протигазів УЗС ВК у комплексі з запасною протигазовою коробкою по ціні 1053,3 грн за штуку.

ПП «НВПП «Спаринг-Віст Центр» поставить МНС тисячу дозиметрів-радіометрів МКС-05 «Терра» по 2040 грн., які через Інтернет можна придбати за 1750 грн. та тисячу індивідуальних дозиметрів ДКГ-21 «Ekotest Card» по 2550 грн. які в мережі коштують по 1930 грн. за штуку

Згідно із повідомленням МЧС, ціни в українських інтернет-магазинах є застарілими, а відтак не відповідають дійсності).

Усі закупівлі здійснено за неконкурентною процедурою «у одного учасника». Така процедура торгів обрана у зв’язку з Указом президента від 11 березня 2011 року №284 «Про надання гуманітарної допомоги Японії».

«У зв’язку із стислим терміном виконання зазначеного указу президента здійснити оперативну закупівлю вантажу гуманітарної допомоги можливо тільки шляхом закупівлі із застосуванням процедури закупівлі в одного учасника», – вказано в обґрунтуванні процедури торгів.

ТОВ «Промислові засоби індивідуального захисту» засновано киянами Андрієм Гомоляко, Ігорем Голенко та Дмитром Оліним. Гендиректором та засновником ПП «НВПП «Спаринг-Віст Центр» є львів’янин Ростислав Смук.

Нагадаємо, що оголошення про проведення закупівлі була опублікована в травні, в той час, як аварія на АЕС «Фукусіма-1» в Японії сталася 11 березня.

У листопаді 2010 року міністром надзвичайних ситуацій призначено Віктора Балогу, який до того працював керівником Секретаріату президента Віктора Ющенко.