Приватно-державна «Укрнафта» купила собі два компресора за $1 млн
19.07.2011   //  

ПАТ «Укрнафта» за результатами тендеру 8 липня уклало угоду з австрійським Hafi engineering & Consulting gesellschaft M.B.H на закупівлю двох компресорних агрегатів загальною вартістю 840 тис євро, або 9,47 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з тендерною документацію, до кінця серпня на Нафтогазовидобувне управління «Бориславнафтогаз» буде поставлено гвинтовий компресорний агрегат для вакуумної компресорної станції потужністю 50 куб. м за хвилину за 470 тис євро, а на НГВУ «Долинанафтогаз» – гвинтовий компресорний агрегат потужністю 900 куб. м за годину за 370 тис євро.

В червні Укрнафта оголосила про початок перегляду своєї стратегії щодо сервісних операцій з буріння і капітального ремонту свердловин з метою створення незалежного нафтопромислового підприємства. Йдеться про незалежну українську сервісну компанію, яка буде надавати весь спектр нафтопромислових послуг як Укрнафті, так і іншим компаніям, що працюють в українському нафтогазовому секторі.

50%+1 акция ПАТ «Укрнафта» належить державі в особі  НАК «Нафтогаз України», більше 40% консолідовані групою «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.