- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Горілчаний завод Януковича накупив на третину мільярда тари для алкоголю

ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» за результатами тендерів 7 липня уклало низку угод на закупівлю пакувальної та скляної тари у київських фірм загальною вартістю 321,57 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Житомирський ЛВЗ за 296,98 млн грн. придбав коробки та ящики з гофрованого паперу, ковпачки та кришки з недорогоцінного металу, а також пляшки у ТОВ «Алексіс Експрес ЛТД», яке в столиці займається реалізацією бутильованої питної води. У ТОВ «Агроукрпостач» державне підприємство придбало інші вироби з картону на 24,59 млн грн.

Згідно з постановою Кабміну №820 [1] від 10 вересня 2008 року, Житомирський ЛВЗ мав бути переданий Міністерству аграрної політики. За інформацією ЗМІ [2] президент Віктор Янукович скасував це рішення, залишивши підприємство у підпорядкуванні Державного управління справами, яке займається матеріально-технічним забезпеченням президента та його адміністрації. На офіційному сайті ДУС вказано [3], що Житомирський ЛВЗ знаходиться в сфері управління цієї організації.