- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фірми Хмельницького заробили 136 мільйонів на м’ясі і шинах для Держрезрву і залізниці

ТОВ «Столицяінвестбуд» стало переможцем крупних державних тендерів Держрезву і Укрзалізниці на суму 136,34 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Державне агентство резерву України 15 червня уклало угоду з компанією на постачання 2700 тон замороженої яловичини І категорії у півтушах на суму 101,34 млн грн. Також в резерв за 39,90 млн грн. придбано 2,16 млн фізичних банок м’ясних консервів (1/525 г) у ТОВ «НВП «В5 Технолоджиз» і ТОВ «КВП «Агроком».

ДП «Укрзалізничпостач» 1 липня уклало угоду з ТОВ «Столицяінвестбуд» на постачання автомобільних шин на 35,00 млн грн. Також залізничники придбали шини у донецокї ТОВ «Євроінвестстрой» за 9,30 млн грн.

ТОВ «Столицяінвестбуд» заснована іншою компанією – ТОВ «Бюро «Нерхомість і місто». Ця фірма в свою чергу заснована шведською компанією «Херітідж пропертіз інтернешнл АБ». Шведська фірма виступає засновником ряду інших українських компаній, у тому числі ТОВ «Українська торгівельна лінія», ТОВ «Житловисотбуд», якім Київрада останніми роками виділила кілька земельних ділянок в Печерському районі для забудови. Ці фірми через ланцюжок засновників і спільних директорів пов’язані з групою народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького.