Парк Ющенка на Миколаївщині почав встановлювати кордони на папері
18.07.2011   //  

Національний природний парк «Бузький гард» (Миколаївська обл.) за результатами тендеру уклав угоди з ДП «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» на проектні роботи щодо землеустрою та організації парку на суму 1,83 млн грн.

Мають бути виконані роботи щодо організації та встановлення меж парку «Бузький Гард» та передачі в постійне користування земельних ділянок загальною площею 2650,86 га, а також розроблення проекту організації території парку.

В 2009 році президент Віктор Ющенко видав указ про створення парку «Бузький гард». В 2010 році Миколаївська облрада звернулась до президента Віктора Януковича з проханням скасувати укази попередника про створення цього парку і парку «Білобережжя Святослава» (Кінбурнзька коса) через те, що створення нацпарків нібито не допоможе збереженню дикої природи.

Довідково. «Бузький Гард» – Національний природний парк в Арбузинському, Братському, Вознесенському, Доманівському та Первомайському районах Миколаївської області, створений указом Віктора Ющенка від 30 квітня 2009 року. Територія парку становить 6138 га. Указом передбачалося підготувати документи про вилучення додаткових 2650 га для парку. У районі Бузького Гарду Південний Буг майже 40 км протікає долиною з крутими скельними берегами, висота яких іноді сягає 40–60 м. Місцева флора налічує понад 800 видів рослин, із яких близько 100 занесено до Червоної книги України та Європейського червоного списку.