- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Рятувати стадіон в Дрогобичі прислали киян з 26 мільйонами

Міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» м. Дрогобича Львівської області за результатами тендеру 5 липня уклав угоду вартістю 26,58 млн грн. з київським ТОВ «Трест Промтехмонтаж-2» на реконструкцію стадіону «Галичина» у м. Дрогобичі (перший пусковий комплекс). Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», оскільки роботи виконуються в рамках держпрограми підготовки до Євро-2012. Стадіон в Дрогобичі буде використовуватись як тренувальна база для команд учасників чемпіонату Європи.

Разом з тим, в обґрунтуванні закупівлі вказано, що «в зв’язку з стислими строками виконання робіт  з реконструкції стадіону, виникла термінова потреба у закупівлі робіт по об’єкту «Реконструкція стадіону «Галичина» у м. Дрогобичі». Роботи мають бути виконані до кінця листопада цього року.

ТОВ «Трест Промтехмонтаж-2» контролюється керівником київського ВАТ «Трест Промтехмонтаж-2» Юрієм Лаптієм.

В червні голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, ознайомлюючись із реконструкцією стадіону «Галичина» в Дрогобичі, заявив, що здачу об’єкту треба завершити не в листопаді, а у жовтні 2011 року. «Раз в тиждень ми приїжджатимемо сюди і перевірятимемо. Адже часу немає. Євро-2012 – це шанс, який одні можуть використати, а інші проспати. Я б не хотів, щоб Дрогобич проспав його», – додав голова львівський губернатор.

Згідно з Державною цільовою програмою підготовки до Євро-2012, витрати в 2011 році складуть 52,7 млрд грн., в тому числі  з державних коштів 29,41 млрд грн.