- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Спікер парламенту Криму&Ко розжились десятками мільйонів на будівництві в Криму

Компанії, пов’язані з головою Верховної Ради Криму Володимиром Константіновим, на початку липня виграли тендери Головного управління капітального будівництва при Раді міністрів АР Крим на будівельні роботи вартістю 33,39 млн грн. Кошти на будівництво виділені з субвенції із державного бюджету на соціально-економічний розвиток АРК. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «БК Консоль-строй лтд» отримає 29,83 млн грн. за будівництво загальноосвітньої школи в смт.Леніно Ленінського району (залишкові і додаткові роботи).

ПП «СК «Комфорт», засновником якої є ТОВ фірма «Консоль лтд», отримає 3,56 млн грн. за будівництво котельні по вул.Дзержинського в смт.Леніне Ленінського району. Згідно з тендерною документацією, «будинок котельні має розміри 9,8мх 8,0мх 3,0 м  і являє собою утеплений металевий модуль».

Голова Верховної Ради Криму Володимир Константінов є президентом ТОВ «Фірма «Консоль лтд». Раніше його фірми отримали підряди на 104,23 млн грн [1].

Також Головне управління капітального будівництва при Раді міністрів АР Крим за результатами тендеру 4 липня уклало угоду з ТОВ «Бахчисарайське дорожньо-будівельне управління» на капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі м.Судака (вул.: Ушакова, Гагаріна, Коммунальна, Морська, Октябрська, Гвардєйська, 14 Квітня) вартістю 22,83 млн грн.

Компанія контролюється керівниками ВАТ «Південшляхбуд» Геннадієм Чікіним та Ігорем Аржанцевим, депутатом кримського парламенту від Партії регіонів. Раніше фірма отримала підряд вартістю 40,75 млн грн [2].