- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Виявилось, що Янукович в Черкасах урочисто відкрив лікарню, неоснащену медичним обладнанням

Черкаська обласна дитяча лікарня 4 липня уклала угоду на придбання медичного, хірургічного та ортопедичного устаткування у фірми ТОВ «Крас» на суму 20,00 млн грн. Обладнання має бути поставлено до кінця липня 2011 року. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівля обладнання була проведена за неконкурентною процедурою «у одного учасника». В обґрунтуванні вказано, що «обласна дитяча лікарня потребує якнайшвидшого оснащення високоспеціалізованим якісним медико-діагностичним обладнанням та медичними меблями для повноцінного функціонування закладу з 1 червня 2011 року». «Офіційне відкриття обласної дитячої лікарні відбулось 21 квітня за участі Президента України […] Надання високоспеціалізовної допомоги дітям регіону не може бути забезпечено без термінового оснащення закладу медичним обладнанням та медичними меблями. Проведення відкритих торгів потребує значного часу та унеможливлює відкриття закладу для прийому пацієнтів в установлений за дорученням Президента України та голови облдержадміністрації термін – 1 червня 2011 року».

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 21 квітня прийняв участь в урочистому відкритті черкаської лікарні. В день відкриття управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації уклало угоду на добудову лікарні на 25 млн грн [1].

Основними засновниками фірми «Крас» у формі ТОВ є Федір Саворовський та його син Віталій. Обидва балотувались до Голосіївської райради в м.Київ за списком БЮТ на останніх виборах, батько отримав мандат. Федір Саворовський з 1994 року очолює конструкторське бюро національної академії наук України.