Запорізькій міст не здадуть у 2012-му – лише проектувати будуть до 2014
12.07.2011   //  

КП «Управління Капітального будівництва» м. Запоріжжя за результатами тендеру 5 липня за 43,02 млн грн. замовило АТЗТ «Київсоюзшляхпроект» додаткові проектні роботи по об’єкту: «Будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в Запоріжжі». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанія-переможець протягом липня 2011 – грудня 2013 року має виконати наступні роботи: розробка індивідуальних ресурсних елементних норм із експертизою, спорудження металевої прольотної будови мосту, організація автомобільного руху на шляху будівництва споруд, розробка робочої документації тимчасового електропостачання будівельного майданчика ВАТ «Мостобуд», виконання комплексу топо-геодезичних робіт з топографічної зйомок, узгодження документації по зносу і посадці дерев, перерахування зведеного кошторисного розрахунку на будівництво та ін.

Будівництво мостових переходів через р. Дніпро з лівого берега на острів Хортиця і з острову на правий берег почалося в жовтні 2004 року. Тоді проектна вартість будівництва передбачалася в розмірі 1,9 млрд грн. В 2007 році вона зросла до 3 млрд грн., в 2010 – до 5,03 млрд грн. Спочатку планувалося закінчити будівництво до кінця 2010 року. Зараз кінцевий строк будівництва подовжено до 2012 року. Місцева влада пояснює затягнення строків будівництва недостатнім фінансуванням будівництва мостових переходів з державного бюджету.

АТЗТ «Київсоюзшляхпроект» проектувало Подільський, Південний та Московський мостові переходи в столиці.