- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Південна залізниця» взяла в борг лише 156 мільйонів з запланованих двох мільярдів

СТГО «Південна залізниця» за результатами тендеру 1 липня уклала угоди на відкриття відновлювальних кредитних ліній строком на три роки на загальну суму 156 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

АТ «Сбербанк Росії» надасть кредит у розмірі 80 млн грн. Відсотки за кредит склали 16,0%, комісія по кредиту – 0%, вартість застави – 340%.

ПАТ «Марфін Банк» надасть кредит у розмірі 50 млн грн. Відсотки за кредит – 13,25% комісія по кредиту – 1,0%, вартість застави – 150%.

АБ «Експрес-Банк» надасть кредит у розмірі 26 млн грн. Відсотки за кредит – 15,5% комісія по кредиту – 0%, вартість застави – 100%.

В торгах крім переможців також приймали участь ВАТ «Ощадбанк» та ПАТ «Промінвестбанк», що належить російському «Внешэкономбанку», який очолює прем’єр-міністр РФ Володимир Путін. Їх пропозиції було відхилено у зв’язку з відсутністю необхідної документації.

Торги вдалось провести лише по трьом з 24 лотів на загальну суму 1,92 млрд грн., які «Південна залізниця» планувала взяти в борг. По решті лотів до участі в торгах було допущено або подано менше двох конкурсних пропозицій.

Нагадаємо, 15 червня «Південна залізниця» уклала угоду з російським «ВТБ-банком» на кредит у розмірі 400 млн грн [1].