В малювання метро на Теремки вкладено перші 33 мільйона
07.07.2011   //  

За результатами проведеного тендеру комунальне підприємство «Київський метрополітен» 29 червня уклав угоду з держпідприємством «Проектний інститут «Укрметротунельпроект» щодо розробки проектно-кошторисної документації на будівництво Куренівсько-Червоноармійської лінії (синя) метрополітену від станції «Виставковий центр» до Одеської площі у Голосіївському районі Києва. Вартість розробки документації склала 32,84 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В конкурсних торгах також приймали участь засноване російськими компаніями ВАТ «Харківметропроект» та ДП «Дніпропетровський державний проектний інститут житлового і цивільного будівництва «Дніпроцивільпроект», які запропонували вищу ціну: відповідно на 130 та на 160 тис грн.

Наприкінці 2010 року в Голосіївському районі Києва були відкриті станції «Деміївська», «Голосіївська» та «Васильківська», які будувалися з 2005 року за участю понад 30 організацій і мали відкритися ще в 2007 році.

В 2008 році столична мерія повідомила про намір дотягти Куренівсько-Червоноармійську лінію до Одеської площі, добудувавши станцію «Виставковий центр», та відкривши дві нові: «Іподром» та «Одеська площа». У грудні 2010 року прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що станції мають здати до кінця 2012 року.