- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Кернес купив за 10 мільйонів євро невелику «американську гірку» та простенькі карусельки

КП «Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького» м.Харкова за результатами тендеру уклав низку угод на придбання атракціонів на суму 10,69 млн євро. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

29 червня укладено угоду з німецькою фірмою «Zierer Karussell und-Spezialmaschinenbau GmbH» на поставку катальної гірки вартістю 2,19 млн євро. Згідно з конкурсною документацією, яка є в розпорядженні «Наших грошей», німецька компанія має до липня 2012 року привезти в Україну атракціон «американські гірки». Висота гірок має бути не менше 20 м, довжина не менше 390 м. Траєкторія колії не повинна мати петель. Атракціон має бути обладнаний магнітними гальмами та вокзалом для посадки та висадки пасажирів. Пропускна спроможність не менше 500 ч/год.

«Американські гірки» такого розміру і без петель є одним з найпростіших атракціонів цього класу.

1 липня було укладено угоди з італійськими фірмами «Antonio Zamperla spa» і «SBF s.r.1. Amusement Rides Manufacturer» на поставку атракціонів загальною вартістю 8,50 млн євро. Серед іншого мають бути поставленні чортове колесо діаметром 55 метрів, пневматична башта вільного падіння висотою 35 м, а також різні каруселі, атракціони з електричними машинками та ігрові автомати (детальний перелік тут [1]).

Нагадаємо, комунальне підприємство «Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького» у червні взяло кредит у розмірі 20 млн євро [2] для реконструкції. 16 лютого 2011 року розпочався демонтаж атракціонів у парку. Частину з них перенесуть до інших парків, частину утилізують. Заявлено, що на місці парку побудують новий сучасний «Діснейленд», який буде відкрито до Дня дітей – 1 серпня 2012 року.