- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Бютівці навпіл з «регіоналами» заправили «Ровенькиантрацит» на чверть мільярда

ДП «Ровенькиантрацит» за результатами тендеру 30 червня уклало низку угод на постачання рідких продуктів нафтоперероблення вартістю 217,45 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вугледобувне підприємство придбало 18750 тон і 765000 літрів дизпалива та бензину різних марок у чотирьох компаній.

ТОВ «Ровеньківська нафтобаза 2004» отримає 68,00 млн грн. Компанія належить екс-депутату Ровеньківської міськради Олександру Мельничуку. Місцеві оглядачі називають його близьким до Юрія Зюкова, якого було звільнено з посади директору ДП «Ровенькиантрацит» після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах. Тоді Юрій Зюков був депутатом Луганської облради від Партії регіонів, проте на виборах публічно підтримував Юлію Тимошенко. У квітні фірма отримала від «Ровенькиантрацит» підряд на поставку бензину на 203 млн грн [1].

ТОВ «ТПГ «Восток» отримає 67,95 млн грн. Компанія належить Вадиму Петізіну, сину голови правління ЗАТ «Луганськ-будтранс» Василя Петизіна, який також є депутатом Жовтневої районної у м.Луганську ради від Партії регіонів.

ТОВ «А.Д.Т.» отримає 41,60 млн грн. До складу засновників компанії входять дружина директора фірми Ольга Трушкіна, депутат Сєвєродонецької міськради від Партії регіонів Ігор Бутков, а також ТОВ «Порталінвест», якому належить половина статутного капіталу ТОВ «А.Д.Т.». Фірма «Порталінвест» має власниками сейшельську компанію «Омега дірект» та ТОВ «Друм», яке контролюється Натілією Даніловою та Артемом Даніловим. За даними джерела «НГ», вони можуть бути пов’язані з Олексієм Даниловим, який у був мером Луганська, губернатором Луганської області та народним депутатом від БЮТ.

ТОВ «Авто МП» отримає 39,90 млн грн. Одним з засновників компанії є Костянтин Григорович Пригеба. В свою чергу Григорій Пригеба відомий як помічник народного депутата від БЮТ Сергія Підгорного. Місцеві оглядачі пов’язували його призначення головою Лутугинської РДА в 2005 році впливом губернатора Олексія Данілова.

Минулого року група Рината Ахметова стала стратегічним інвестором ДП “Ровенькиантрацит”.