- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Держшахта Ахметова взяла в борг третину мільярда на виплату зарплати і податків

ДО «Свердловантрацит» за результатами тендеру 29 червня уклало угоди з ПАТ «ВТБ банк» і ПАТ «Укрсоцбанк» на відкриття кредитних ліній на загальну суму 326,50 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За обслуговування кредитів до липня 2012 року російський «ВТБ банк» отримає 31,90 млн грн., італійський «Укрсоцбанк» отримає 16,80 млн грн.

Державна вугледобувна компанія «Свердловантрацит», стратегічним інвестором якої минулого року стала група Рината Ахметова, взяла кридити для рефінансування поточної заборгованості, закупівлі гірничо-шахтного обладнання та матеріалів, палива, електроенергії, оплату за виконані роботи та послуги, на виплату заробітної плати та нарахувань на неї, оплату податків до бюджету.

Це вже друга порція кредитів, які «Свердловантрацит» цього року отримав для виплати зарплати і закупівлі обладнання. У березні кредити надав український «Ощадбанк» [1]

У червні 2011 року ДП «Ровенькиантрацит», інвестором якого також стала група Ахметова, взяло в борг у російським банків 606 млн грн [2].