В шахти за тиждень закопано дві третини мільярда: Ахметов, Єфремов, Єнакіївський, Королевська у Львові
02.07.2011   //  

Державні вугледобувні підприємства з 7 по 24 червня за результатами тендерів уклали угоди на придбання товарів та послуг на суму 665,72 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На тендерах держпідприємств «Ровенькиантрацит» і «Свердловантрацит» підряди на суму 112,98 млн грн. отримало ТОВ «Енергооптторг», яке з моменту призначення групи Рината Ахметова інвестором цих шахтоуправлінь у 2010 році отримує від них найбільші контракти.

ТОВ «ДС-8» і ТОВ «ТД «Краснолуцький машинобудівний завод», які контролюються сім’єю голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, отримали підряди на 18,47 млн грн. Таким чином здобутки єфремівських компаній з початку 2011 року склали 1 375,91 млн грн.

Підряд на постачання кріпильних засобів вартістю 53,92 млн грн. на тендері ДП «Первомайськвугілля» виграло ПП «Лантан компані», яка через ланцюжок засновників контролюється ВАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нові технології», однією з ключових компаній в вугільній групі народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

ДП «Львіввугілля» заплатить 41,76 млн грн. ЗАТ «Львівська вугільна компанія»за послуги збагачення 795 тис тон рядового вугілля. Окрім регіонального відділення Фонду держмайна акціонерами ЗАТ «Львівська вугільна компанія» є три компанії: ТОВ «Iфорас», ТОВ «Гiрничозбагачувальна фабрика «Iндустрiя» і ТОВ «Вантажно-транспортне управлiння», прописані за однією адресою в Луганську по вул.Комiсара Санюка д.64 в. Зараз власниками цих фірм є Дмитро Візирський, офшорна компанія “Мадейра ЛТД” і Віктор Ільїчов відповідно. Станом на 2004-2006 роки серед власників цих компаній були Юрій Солод (чоловік бютівки Наталі Королевської, яка вважалась куратором вуглепрому в уряді Юлію Тимошенко), Олександр Плювако (керівник ДП «Свердловантарцит» до 2010 року, підтримав Юлію Тимошенко на президентських виборах).

ДП «Ровенькиантрацит» за 278,76 млн грн. придбало устаткування збагачувальних фабрик, вогнегасники, кредитні послуги у кількох компаній. Кредит на суму 606 млн грн. отримано в ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» і ВАТ «Державний ощадний банк України».

ДП «Первомайськвугілля» за 85,05 млн грн. придбало ЗІЗ та кріпильні засоби у ПП «Лантан компані», ТОВ «Управління промислової безпеки та охорони праці».

ДП «Свердловантрацит» за 74,32 млн грн. придбало ремонті послуги, устаткування, живильник ПК-1,2-12, конвеєр скребковий СП-251, комбайн прохідницький КСП-32, перевантажувач стрічковий, установка компресорна шахтна УКВШ, конвеєр стрічковий, комбайн очисний УКД-200-400 з комплектом ЗИП у ТОВ НВО «Донбасвугілля», ТОВ «Механік», ТОВ «ВП «Укрзахідавтоспецмаш», ПАТ «Будмаш», ТОВ «ТД «Краснолуцький машинобудівний завод», ПАТ «Свердловський завод гірничо-шахтного обладнання», ТОВ «Істкоіл», ТОВ «Донпромпоставка» , ТОВ «Спецмашсервіс», ТОВ «Енергооптторг», ПАТ «Науково—виробниче акціонерне товариство ВНДІкомпресормаш», ТОВ «ТД «Твелем», ПАТ «Дніпроважмаш», ТОВ «Магістраль -Юг».

ДП «Львіввугілля» за 68,14 млн грн. придбало послуги збагачення 795 тис тон рядового вугілля у ЗАТ «Львівська вугільна компанія» (41,76 млн грн.), чотири прохідницьких комбайни КСП-32 з перевантажувачем у вагони у ТОВ «ТК «Ясинуватський машинобудівний завод» (22,00 млн грн.) і кріпильні засоби у ТОВ «ТД «Софія» (4,37 млн грн.).

ВАТ «Донбасшахтобуд» за 27,00 млн грн. придбало послуги субпідрядних організацій для виконання робіт за проектом: «Розкриття та підготовка заскидової частини і резервних запасів» у ТОВ «Красноармійськшахтобуд», ВАТ «Шахтобудмонтажне управління №1», ВАТ «Трест «Донецькшахтопроходка», АТ НТП «Укрпроменерго», ТОВ «Будтехмаш», ТОВ «Шахтобудівельна компанія «Донецькшахтобудмонтаж».

ДП «Макіїввугілля» за 26,42 млн грн. придбало продукти харчування у ФО-підприємець Краснокутський О.М., будівельні роботи, головні світильники та послуги з ремонту підіймального та такелажного устаткування на шахтах «ВП «Шахта Калиновська-Східна» та ВП «Шахта ім.С.М. Кірова». ТОВ «Фастро Верк» за 2,11 млн грн. виконає роботи з облицювання фасаду будівлі ДП «Макіїввугілля». ТОВ «Управління промислової безпеки та охорони праці» поставить 10239 сигналізаторів метану, суміщених з головним світильником СМС10, СМС-7М. Середня ціна прибору склала 2045 грн.

ВАТ «Лисичанськвугілля» за 26,37 млн грн. придбало паливо, ремонтні роботи, конвеєрні стрічки, устаткування у ТОВ «Параллель-М ЛТД», ТОВ «ДиКон», ТОВ «Ерлайт», ПАТ «ВКФ «Амплітуда», ТОВ «НВК «Нове обладнання паливно-енергетичного комплексу», ТОВ «Центр підприємств Ростовської області в Луганській області», ТОВ «Промлит».

ДП «Орджонікідзевугілля» за 23,30 млн грн. придбало паливо, газ, устаткування, профілі гарячекатані і автошини у ТОВ «НК Артеміда ЛТД», ТОВ «Шельф-Оіл», ТОВ «Компанія «Енергостат», ТОВ «Алсарт Групп», ПрАТ «НВК «Гірничі машини», ТОВ «Юні-Групп», ТОВ «Омега-Авто».

ДП «Донбасантрацит» за 11,79 млн грн. придбало устаткування і дріт у ТОВ «ТД «Краснолуцький машинобудівний завод», ТОВ «ДС-8», ПАТ «ВО «Стальканат-Сілур».

ДП «ВК «Краснолиманська» за 11,14 млн грн. придбало послуги з перевезення робітників у ТОВ «Альтей».

ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» за 11,06 млн грн. придбало білизну, рукавиці, насоси, трубопровід магістральний у комплекті (358,24 т, 3605 од.) у ТОВ «Спец-контакт», ТОВ ВКП «Азовенергомаш», ПП «Снабмашобсбыт», ТОВ «Донбаська насосна компанія», ТОВ «Союз-ТМ».

ДП «Дзержинськвугілля» за 9,44 млн грн. придбало послуги з проходження 1 східного польового групового штреку горизонт 1146 м (191 м) у ДВАТ «ШПУ №10» ДП ВАТ ДХК «Трест Горлівськвуглебуд».

ДП «Луганськвугілля» за 3,26 млн грн. придбало кріпильні засоби у ТОВ «ДС-8».

ДП «Шахтарськантрацит» за 3,25 млн грн. придбало 7500 м3 деревини для розробки бруса у СПД-ФО Варакін О.А.

ДП «Волиньвугілля» за 3,06 млн грн. придбало металеві вироби у ТОВ «Нововолинський завод залізобетонних виробів».

ПАТ «ДТЕК ПЕМ – Енерговугілля» за 1,29 млн грн. придбало лічильники електроенергії у ТОВ «Телекомунікаційні технології», ТОВ «Сітеко».

ДП «Бурвугілля» за 1,09 млн грн. придбало проект ліквідації у ДП «УкрНДІпроект».

ДП «Сніжнеантрацит» за 522 тис грн. придбало послуги з ремонту бульдозера і 1100 метрів канату у ПМВКП «Ассоль», ПАТ «ВО «Стальканат-Сілур».

ДП «Селидіввугілля» за 389 тис грн. придбало шнеки до комбайна КДК500 у ПАТ «Горлівський машинобудівник».