- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Протеже Колеснікова отримали ще 400 мільйонів на «Олімпійський»

Нацагентство з питань Євро-2012 погодило держпідприємству «НСК «Олімпійський» закупівлю у ТОВ «АК «Інжинірінг» робіт з реконструкції стадіону на суму 382,91 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівля проведена в зв’язку з корегуванням проектно-кошторисної документації реконструкції київського стадіону.

Цього року це вже друге коригування кошторисної документації «Олімпійського» на користь ТОВ «АК «Інжінірінг». У березні компанія уклала угоду вартістю 476,76 млн грн [1]. на додаткові роботи по реконструкції. Таким чином за півроку «АК «Інжиніринг» додатково отримала 859,67 млн грн.

ТОВ «АК «Інжінірінг» минулого року була включена до складу генпідрядчиків реконструкції НСК «Олімпійський» після призначення Бориса Колеснікова віце-прем’єром по Євро-2012. Раніше компанія виконувала підрядні роботи на кількох об’єктах групи Ріната Ахметова, а також була задіяна в будівництві «Донбас-арени». В 2010 році серед власників компанії був Іван Шакуров, бізнес-партнер Бориса Колеснікова.

Загальна вартість реконструкції «Олімпійського» за три роки зросла з 1,5 млрд грн. до 4,6 млрд грн [2]. З цього підвищення 2,5 млрд грн. прийшлось на останні півтора роки, які Борис Колесніков працює віце-прем’єром.