Донецька ОДА дала 5,6 мільйона на вентиляцію фірмі, заснованій дружиною губернатора
30.06.2011   //  

Головне управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації за результатами тендеру 23 червня уклало угоду з ТОВ «Марморокбуд» на реконструкцію житлового будинку №27 по вул.Островського, с.Розівка Шахтарського району Донецької області з улаштуванням навісної вентильованої фасадної системи вартістю 5,61 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Власником фірми є ТОВ «СК Інжиніринг». До 2008 року власником цієї компанії була Лілія Близнюк, дружина голови Донецької ОДА Анатолія Близнюка. Потім засновниками компанії стали латвійське ТОВ «Stelton» і белізьке ТОВ «Діомар інвест лімітед». Латвійська компанія також виступає засновником понад десяти компаній до створення яких причетні Олена, Олексій та Сергій Близнюки.

Цей контракт став для «Марморокбуд» першим з жовтня 2009 року, коли компанія в останній раз вигравала тендер ГУ капітального будівництва Донецької ОДА. Тоді фірма отримала 6,36 млн грн. на реконструкцію фасадів Донецького регіонального центру охорони матері і дитинства. Всього в 2009 році ТОВ «Марморокбуд» виграло тендерів на ремонтні роботи на суму 19,32 млн грн.

Згідно з декларацією про доходи, сукупний дохід Анатолія Близнюка за 2010 рік склав 494 тис грн. Зокрема, з цих коштів 108 тисяч склали дивіденди, проценти та роялті, 20 тисяч – матеріальна допомога, 253 тисячі – заробітна плата.

Крім того, сукупний дохід його дружини Лілії Близнюк склав 1 мільйон 227 тисяч гривень. Зокрема, 781 тисяча – дивіденди, проценти та роялті, 463 тисячі – дохід від підприємницької і незалежної професійної діяльності.

У губернатора Донеччини є квартира площею 64 квадратних метри. Дружина Близнюка має земельну ділянку, площею 9 827 метрів квадратних, житловий будинок площею 145 квадратів, квартиру площею 61 квадрат, гараж площею 21 метр квадратний.

Крім того, у Близнюка є два автомобіля – Acura MDX та Москвич 407. Лілія Близнюк має Volvo S 80 та Mercedes Benz ML 280.

Також на банківських рахунках губернатора є 791 тисяча гривень. На рахунках його дружини – більше 4 мільйонів гривень.