- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Донецька лікарка і партнер директора ПЗЗ продали «Укрзалізниці» шлагбаумів на 100 мільйонів

ДП «Укрзалізничпостач» за результатами тендеру 15 червня уклало угоди на придбання електроустаткування (шлагбауми, світлодіодні головки, світлофори, муфти, приймачі, генератори, фільтри) вартістю 96,35 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

70,37 млн грн. отримає донецьке ТОВ «ТД «А.Т.І.С», засноване Владіленою Величко та Оленою Фаюрою, керівником профілактики та лікування ВІЛ/СНІД хворих міста Кіровське Донецької області. Раніше ця фірма отримала підряд «Укрзалізниці» на постачання електроапаратури на 37 млн грн [1].

Ще 25,98 млн грн. отримає дніпропетровське ТОВ «Світлофори» Віктора Лазарєва, Ігоря Сухіни і Олени Рубець. Віктор Лазарєв є також співзасновником ТОВ «Дніпротрансбудзв’язокавтоматика» разом з директором «Південної залізниці» Віктором Остапчуком, відомим як керівник фракції «Відродження» в Харківській облраді і довірена особа Віктора Януковича на виборах 2004 року. Раніше інші бізнес-партнери Остапчука отримали від ПЗЗ підряд на суму 175,82 млн грн [2].