- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Будівництво «дійснейленду» в Харкові профінансує банк Путіна (фото). Поручителем по кредиту призначено метрополітен

Комунальне підприємство «Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького» м.Харкова за результатами тендеру 17 червня уклало угоду на відкриття невідновлювальної мультивалютної кредитної лінії у розмірі 20 млн євро. Кредит строком до червня 2015 року надасть ПАТ «Акціонерний комерційний Промислово-інвестиційний банк» в особі філії «Відділення ПАТ Промінвестбанк у м.Харків». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Передбачається, що парк отримає 12,50 млн євро і еквівалент 7,50 млн євро у гривні. Комісійна винагорода за надання кредиту склала 0%. Річна відсоткова ставка за користування кредитом у гривні 17 %, у євро – 9%.

Згідно з рішення Харківської міськради від 18 травня фінансовим поручителем по кредиту буде КП «Харківський метрополітен». Іпотечна застава по кредиту не може перевищувати 430 млн грн. Список об’єктів нерухомості, які віддано в заставу, не оприлюднюється.

«Промінвестбанк» належить російському «Внешэкономбанку», який очолює прем’єр-міністр РФ Володимир Путін.

В травні 2010 року виконуючий обов’язки мера Харкові Геннадій Кернес та губернатор Харківської області Михайло Добкін заклали біля входу у парк символічний камінь нового парку розваг. За їх словами, на місці старого парку розваг буде побудований сучасний парк з новими атракціонами.

Восени 2010 року було представлено макет нового парку, який розмістили на станції метро «Історичний музей», щоб з ним могли означомитися всі охочі.

[1]

16 лютого 2011 року розпочався демонтаж атракціонів у парку. Частину з них перенесуть до інших парків, частину утилізують. Заявлено, що на місці парку побудують новий сучасний «Діснейленд», який буде відкрито до Дня дітей – 1 серпня 2012 року.

Весною були демонтовані абсолютно всі атракціони, також демонтовані фонтан та пам’ятник М. Горькому. На території парка іде знесення дерев.

Рішенням Харківської міської ради від 27 лютого 2008 р. були передані рекреакційні землі парку під забудову елітними апартаментами й готельними комплексами та було дозволено забудову 23 га парку. Управлінню будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства міської ради надано 9,9 га парку для будівництва автодороги, готельного комплексу й апартаментів. Ще 12,8 га парку було надано статус землі житлової та громадської забудови. Причиною порушення границь парку міська рада назвала розвантаження автомобільних потоків. Для цього було заплановано пробити дорогу, паралельну вулиці Дерев’янка, — між вулицями Новгородською та Сумською, та виділено уздовж дороги ділянки під забудову інвесторам, а також затверджено ділянки, які будуть переведені під забудову та транспортні потреби.