- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

За дорученням Азарова екс-керівник автодору отримав 20 мільйонів на чорнобильську дорогу

ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» 16 червня уклав угоду з ПП «Автомагістраль» вартістю 20,00 млн грн. на ремонт автомобільної дороги Дитятки – Чорнобиль – Копачі довжиною 34,6 км. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою «у одного учасника». В обґрунтуванні закупівлі вказано, що процедура обрана через вимогу наявності у будівельної фірми Спеціального дозволу для роботи в зоні відчуження і відповідної матеріально-технічної бази. На думку керівництва ДСП «Чорнобильський спецкомбінат», цим критеріям відповідає лише ПП «Автомагістраль», чия «виробнича потужність складає близько 100 млн. грн. на рік».

ПП «Автомагістраль» засновано Миколою Скоростецьким, який останні роки очолював Службу автомобільних доріг Київської області. Фірма має три виробничі бази в селах Крячки, Демидів і Синяк, три асфальтобетонні заводи, близько 100  одиниць автомобільного парку.

Ремонт дороги в Чорнобильскій зоні здійснюється згідно протоколу «Про засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення  зустрічі високого рівня «Київський саміт з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії» від 29 березня 2011 року під головуванням прем’єр-міністра Миколи Азарова.