- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Прокладка Бродського заробила на залізниці Колеснікова ще третину мільярда

ДП «Укрзалізничпостач» за результатами тендеру 16 червня уклало угоду з ТОВ «Стейс» на придбання кабельно-провідникова продукції (580 кг, 1835 км) на суму 362,99 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ця угода стала третьою крупною перемогою «Стейс» на тендерах «Укрзалізничпостачу». Раніше були отримані контракти [1] на суму 920,50 млн грн. В врахуванням останнього тендеру цьогорічні здобутки «Стейсу» склали 1283,49 млн грн.

ТОВ «Стейс» з статутним капіталом у розмірі 46 тис грн. було засновано Світланою Карплюк і Люсею Гордич, бізнес-партнерками Євгена Бродського (ТОВ «Черняхівський нерудпром»). Це брат Михайла Бродського, нещодавно звільненого з посади голови Держкомпідприємництва. За даними ЗМІ, Михайло Бродський отримав цю посаду завдяки покровительству з боку віце-прем’єра Бориса Колеснікова, міністра інфраструктури, якому підпорядкована «Укрзалізниця». Нещодавно помічник Бродського Орест Сохар очолив телеканал «Хокей» [2], створений структурами Бориса Колеснікова.