- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Порошенко за 4,4 мільйони примусових пожертв бюджетників виготовлять монумент для Хмельницької влади

Управління капітального будівництва  Хмельницького міськвиконкому за результатами тендеру 14 червня уклало угоду з ДП «ЛК-Металургія» АТ «Завод «Ленінська кузня», яке належить голові Ради Нацбанку Петру Порошенко, щодо будівництва скульптурної композиції «Пісні землі Подільської» вартістю 4,43 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Скульптурна композиція, яка також відома під назвою «Віра. Надія. Любов», має бути встановлена на майдані Незалежності перед будівлею Хмельницкої обладміністрації до Дня Незалежності 24 серпня.

За даними місцевих ЗМІ [1], 15 червня Хмельницька міськрада виділила останні півтора мільйони гривень на будівництво пам’ятнику. Кошти взято з видатків на ремонт доріг і будівництва каналізаційного колектора по вулиці Зарічанській. Ще півтора мільйони виділено з обласного бюджету. Понад 1,8 млн грн. забрано благодійним фондом «Щедрість», який збирав внески від подолян. За словами депутата фракції міськради «Свобода» Олександра Симчишина, кошти до благодійного фонду збирались через примусове стягнення одноденного заробітку з мешканців Хмельницької області.