- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Нафтогаз» продовжує годувати московського менеджера «Льоші-мерседеса»

Філія Газопромислове управління «Полтавагазвидобування» ДК «Укргазвидобування» за результатами тендеру 7 червня уклала угоду з ТОВ «ПДНК сейв вел». Приватная компанія за 7,49 млн грн. має провести роботи з інтенсифікації видобутку вуглеводнів на родовищах ГПУ «Полтавагазвидобування». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Засновниками ТОВ «ПДНК сейв вел» є Юрій Нагорняк, Микола Петряник, Олександр Дічек, Олена Сербіна та ТОВ «Леандер».

Микола Петряник відомий як директор підприємства «Полтава бокс», яке займається заготівлею металобрухту. Президент концерну «Сакура» Олександр Дічек відомий як один з провідних фахівців з питань безпеки і охорони бізнесу.

Засновником ТОВ «Леандер» є Валерій Раздорожний, у недавньому минулому відомий як голова московського представництва НАК «Нафтогаз Україна». Він був одним з засновників «Європейського газового банку» разом з Юрієм Панюком – племінником екс-голови «Нафтогазу» Олексія Івченко, який у 2009 році викупив долю Раздорожного в банку. Також Раздорожний відомий як голова полтавського земляцтва в Москві і спонсор культурологічних українських акцій в столиці Росії.

Нагадаємо, за часів керівництва Івченко в «Нафтогазі» Панюк був першим заступником нафтогазівської компанії «Газ-тепло», яка і придбала для Івченко скандальний «мерседес» за ціною понад $200 тис [1].