- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Заздріть: після візиту Януковича в латання Єнакієве закопають десятки мільйонів

Управління ЖКГ та міськвідділ капітального будівництва Єнакієвської міськради за результатами тендерів 1 червня уклали низку угод загальною вартістю 26,78 млн грн. на благоустрій міста. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Донтехнобуд», одним з власників якого є начальник відділу іноземних перекладів Донецької Торгово-промислової палати Микола Брунько, отримало підряди на ремонт кількох вулиць та скверів.

За 1,47 млн грн. «Донтехнобуд» відремонтує проспект Леніна, за 3,42 млн грн. – площу Леніна. Ще 978 тис грн. компанія отримає за благоустрій скверу ім.Берегового, 978 тис грн. – скверу ліквідаторам наслідків аварії Чорнобильської АЕС, 289 тис грн. – меморіального скверу «Вічний Вогонь».

Також «Донтехнобуд» проведе ремонт автодоріг загального користування по просп.Берегового і просп.Металургів по ціні близько 200 грн. за квадратний метр. Всього має бути відремонтовано 46,3 тис кв м доріг за 9,81 млн грн.

Також замовлені роботи з поточного ремонту міських доріг. 3650 кв м відремонтує Єнакієвське підрядне спеціалізоване дорожнє ремонтно-будівельне управління ВАТ «Облдоррембуд» за 500 тис грн., або 137 грн. за кв м. Ця ж фірма за 1,13 млн грн. відремонтує 6450 кв м міської дороги по вул.Саратовська, або 175 грн./кв м.

КП «Таврія» за 496 тис грн. проведе ремонт покрівлі навчально-виховного комплексу №1. ПП «Вертікаль 1» за 497 тис грн. відремонтує ліфти в житлових будинках. ТОВ «Метал – Транзит» поставить поліетиленові труби на 496 тис грн.

ТОВ «Донасфальтобетон» депутата Донецької міськради Леоніда Хомутовського отримало підряди на ремонт фасаду із заміною вікон комунального закладу «Культурно-дозвіллєвий центр» (1,19 млн грн.), фасаду будівлі «Культурно-дозвіллєвий центр» на пл.Леніна, 5 (4,05 млн грн.) та покрівлі цього ж будинку (1,47 млн грн.).

Нагадаємо, 16 квітня президент Віктор Янукович побував в Єнакієве з нагоди дня народження космонавта Георгія Берегового. Уродженець Полтавської області, Береговий у кінці 30-х років працював на Єнакіївському металургійному комбінаті, займався в Єнакіївському аероклубі разом з Федором Януковичем, батьком чинного президента. Саме на прохання Берегового в 1970-х роках були переглянуті справи двічі судимого у той час Віктора Януковича, про що пізніше глава держави згадав у своїй автобіографічній книзі.

Напередодні візиту Януковича «Донасфальтобетон» та «Донтехнобуд» також отримали підряди на ремонт проспектів Металургів та Берегового на загальну суму понад 10 млн грн. В обґрунтуванні закупівель йшлось про можливість соціального вибуху [1] у випадку непроведення ремонту доріг, а також повідомлялось, що «поточні роботи до поліпшення стану автодоріг не призвели, кошти за декілька років були витрачені неефективно».