«Нафтогаз» підтвердив передплату за бурову установку і ще не вигадав фактологічного пояснення $400 мільйонам
07.06.2011   //  

ДАТ «Чорноморнафтогаз» вже перерахував компанії-виробнику бурової платформи $202 млн, повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін.

«Ми заплатили на сьогоднішній день $202 млн. Тут є копії платіжок, які можна перевірити запитами в банк», – сказав він в ефірі «5 каналу» в понеділок ввечері.

Бакулін повідомив, що вказані 202 мільйони доларів складають 80% від вартості базової комплектації платформи, яка стоїть на заводі, і яку треба заплатити по проміжному акту прийому-передачі, тобто від $250 млн, які коштує платформа по ціні заводу-виробника.

Нагадаємо, в звіті про проведення тендеру зафіксовано, що «Чорноморнафтогаз» має здійснити 80% передплату після підписання акта про технічний огляд бурової установки, 20% –  оплата після  підписання актів прийому–передачі бурової установки за 400 344 000,00 доларів США без ПДВ, строк поставки  – 200 календарних днів з моменту отримання заявки замовника, але не пізніше 31 грудня 2012 р.

Бакулін пояснив, що різниця між ціною бурової платформи від завода-виробника (близько $250 млн) і кінцевою ціною, яку «Чорноморнафтогаз» планує заплатити валлійській компанії Highway Investment Processing LLP ($400 млн), пояснюється наступним дообладнанням платформи, виготовленої заводом в мінімальній комплектації.

«По-перше, ми провели тендер по всім правилам. По-друге, ми ж не приховуємо, що саме виготовлення бази платформи на заводі коштує $250 млн. ми взяли платформу в мінімальній комплектації, а для того щоб платформа працювала у нас в Чорному морі вона має бути доукомплектована», – відмітив голова НАКу.

«Щоб ще раз трохи пояснити ситуацію: в світі є принципи роботи, коли купують бурову платформу, доставляють її до місця, далій наймають сервісні компанії, які надають цілий ряд послуг, а це коштує визначених коштів. З метою скорочення цих видатків надалі ці компанії можна не наймати, а купити додаткове обладнання у тих самих компаній, щоб ми могли зробити ті ж самі роботи», – додав Бакулін.

Голова «Нафтогазу» також звернув увагу на необхідності доукомплектування бурової платформи сучасними захисними технологіями, які мають забезпечити екологічну безпеку акваторії Чорного моря, аби не повторилася ситуація з вибухом на платформі Deepwater Horizon в квітні 2010 року, що призвела до загибелі 11 людей і найбільшому розливу нафти в історії США.

«Ми пам’ятаємо той випадок, який відбувся в Мексиканській затоці, коли трапилась страшна трагедія і було витрачено дуже багато коштів, набагато більше ніж коштує платформа, тому що виявилось, що необхідні додаткові засоби захисту аби виключити подібну випадковість», – нагадав він.

За його словами, «Нафтогаз України» має намір уникнути таких необгрунтованих ризиків. «Ми не можемо допустити сьогодні якісь необгрунтовані ризики в акваторії Чорного моря – це курорт, це наше надбання, це перспектива нашої здобичі, і тому ми повинні туди прикласти найсучасніші технології, які сьогодні ми докупаємо. Якраз вони і входять в ці $400 млн», – підкреслив глава НАК.

Бакулин також завірив, що компанія надалі готова надавати детальну інформацію по закупівлях «Нафтогазу», визнавши при цьому, що трактування діяльності НАК, що з’являються в ЗМІ, пов’язані з недостатньою відкритістю державного холдинга.

Нагадаємо, в перші дні після оприлюднення інформації про різницю між ціною завода-виробника та кінцевою вартістю бурової платформи у розмірі $150 млн міністр енергетики Юрій Бойко заявив, що в суму закупівлі також входять рятувальні вертольоти і кораблі. Після опублікування даних про відсутність вертольотів в тендерній документації Бойко висунув нову версію подорожчання платформи на шляху від Сінгапуру до України, яку Бакулін розвинув до «найсучасніших технологій, які сьогодні ми докупаємо».