- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Міноборони після візиту ревізорів дещо вгамувало апетит на розпилі харчових мільйонів

Міністерство оборони 1 червня уклало низку угод на послуги з харчування військовослужбовців у другому кварталі на 193,26 млн грн., що 17 млн грн. дешевше від задекларованих цін в поданні до Міністерства економіки. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

9 травня Мінекономіки погодило Міністерству оборони закупівлі послуг з харчування по неконкурентній процедурі «у одного учасника» на загальну суму 210,48 млн грн [1]. Проте угоду задекларованої вартості укладено лише з ТОВ «Оптукрпром-ВР» на 48,37 млн грн.

ТОВ «Укрпродакорд ОР» отримає 18,26 млн грн., що на 2,14 млн грн. менше від погодженої Міністерством економіки ціни. ПП «Артек-Союз» отримає 46,76 млн грн., або на 5,20 млн грн. менше. ТОВ «Провідна продовольча компанія ЗС» уклало дві угоди на 49,42 млн грн. та 30,44 млн грн., що на 9,89 млн грн. дешевше узгодженої ціни.

За даними «Наших грошей», здешевлення послуг з харчування армії відбулось після того, як ГоловКРУ у травні почало ревізію вищеозначених фірм.

Нагадаємо, Міноборони скерувало до Міністерства економіки обґрунтування [2]закупівель послуг у тих самих фірм, через які нещодавно розгорівся скандал [3] і було звільнено заступника міністра економіки Олександра Сухомлина. Він у березні підписав погодження Міноборони на загальну суму 621 млн грн (харчування на три квартали), і у квітні був звільнений з посади. За словами першого заступника міністра Вадима Копилова, щодо Сухомлина було почато службове розслідування [4]. Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко вважав [5], що прибутки організаторів схеми складають 213 млн грн.