Фірма Януковичів збагатиться ще на 80 мільйонів на збагаченні вугілля
07.06.2011   //  

ДП «Селидіввугілля» за результатами тендеру 1 червня уклала угоду на послуги з збагачення 2 млн тон вугілля. Роботи на суму 79,60 млн грн. виконає Асоціація фінансових, промислових та торгових підприємств «Донбаський Розрахунково-Фінансовий Центр». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Нагадаємо, раніше ДРФЦ отримав підряди на постачання вугілля державі на суму 949,32 млн грн.

Серед співвласників Асоціації є ТОВ «СПС-груп», засновноване Олександром Юрченко. Він відомий як співзасновник фірми, що володіє кінотеатром «Зоряний», де кілька років базувався штаб Партії регіонів. Також Юрченко є співзасновником ТОВ «Дім мисливця», ТОВ «Дом лесника», благодійного фонду «Відродження України», які приймали участь у відводі земельних ділянок під резиденцію Віктора Януковича «Межигір’я».

Також до створення Асоціації причетний Михайло Добнєв. Він також є співзасновником ТОВ «Веспром» – фірми, на яку, за даними ЗМІ, було оформлено яхту (нині її продано) старшого сина Януковича «Центуріон». Другим співзасновником «Веспрому» є Олександр Колесник, відомий як «технічний» засновник фірм Олександра Януковича, старшого сина президента. Наприклад ТОВ «Українсько-інвестиційний союз», що будує яхт-клуб, рекреаційний комплекс та реставрує історичні будинки на набережній в Балаклаві. В останній фірмі у Колесника доля 40 грн., у Олександра Януковича – 4 млн.

Понад 50% статутного капіталу Асоціації «ДРФЦ» минулого року було оформлено на ТОВ «ДРФЦ», яке засновано кіпрською фірмою Blodwyn enterprises limited. На ТОВ «ДРФЦ» минулого року було оформлено контроль над ВАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Калінінська», ТОВ «ЦЗФ «Узлівська», ТОВ «Донбаський збагачувальний комбінат».  Директором ТОВ «ДРФЦ» є депутат Донецької облради від Партії регіонів Олексій Мотін, який був директором Асоціації «ДРФЦ» до середини минулого року.