- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Бойко придумав нову версію завищення ціни бурової установки. Це вже не вертольоти

Закупівля «Чорноморнафтогазом» бурової установки за високою ціною спричинена її комплектацією.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко програмі «Знак оклику» каналу ТВі.

«Ви колись машину купували? – так. Купували, так? Знаєте, що таке базова комплектація?  Так.  Знаєш? А знаєш, що таке машина з кондиціонером, з коробкою автомат, вона коштує дорожче, чи дешевше?  Дорожче», – заявив Бойко.

«От порівняйте.  Тобто в комплектації вишка коштує на 150 мільйонів дорожче, ніж базова?  А хто сказав на 150 мільйонів? Це ви сказали! Це не я» – підкреслив міністр.

Інший відповідальний за проведений тендер – керівник НАК «Нафтогаз» Євген Бакулін розповів  «Знаку оклику!» за що саме переплачено:

«Там же до вишки йде ще ціла низка заходів, послуг і устаткування, які йдуть додатково… Тим більше, що вишка знаходиться в Сінгапурі, її ще сюди потрібно направити», – заявив він.

«А для того, щоб доставити її треба підготувати, випробувати, тут установити і запустити в роботу… Ми ж не можемо взяти якесь устаткування, яке не може тут працювати, ви ж це прекрасно розумієте», – сказав Бакулін.

Як відомо, «Дзеркало тижня» оприлюднило інформацію про те, що державна компанія «Чорноморнафтогаз» придбала сінгапурську бурову установку за завищеною на $150 млн ціною [1] через британську фірму, яка перемогла у тендері.

У відповідь міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко назвав матеріал замовним і розповів про вертольоти, які нібито закуплені разом з установкою. [2]