- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Побутові «падлянки» політиків

Завжди був впевнений, що серед парламентських кнопкодавів повно людей, для яких парламентська діяльність є основним джерелом прибутку. З 450 володарів недоторканності далеко не всі є мільйонерами , хоча таких все-таки більшість. Навіть права рука Чечетова не витягує мільйонні чеки. Подейкують, що його місячна матеріальна допомога з партійної каси не перевищує 20 тисяч безумовних одиниць.

Це спостереження минулого тижня підтвердив анонімний співбесідник «КоммерсантЪ-Украина» [1].

«Колег обурило обмеження максимальної пенсії до десяти прожиткових мінімумів. Їх аргументи зрозумілі – у нас багато депутатів пенсійного або передпенсійного віку», – переповів «регіонал» подробиці провалу проекту пенсійної реформи на закритому засіданні фракції Партії регіонів.

Звісно, цей аргумент був не єдиним для «регіоналів», аби завалити проект пенсійної реформи, презентованої членом їхнього ж уряду Сергієм Тигипко. Хоча обмеження пенсії сумою близько дев’яти тисяч гривень (чи штукою баксів) – це звісно погіршує рівень життя. І виглядає не по-пацанськи на тлі нинішніх екс-нардепів, які мають пенсіон у розмірі 15 тисяч гривень (або дві штуки баксів).

У будь-якому разі нардепи зробили «падлянку» Тигипко, який обіцяв звільнитись з віце-прем’єрської посади у разі неприйняття пенсійної реформи цього літа. Судячи з настроїв, або Сергію Леонідовичу доведеться звільнятись, або нардепи відвоюють забезпечену старість.

Разом з тим захотілось створити колекцію випадків, подібних цьому. Коли політики через свої меркантильні інтереси влаштовують геморой своїм колегам. В останньому числі «Forbes» відразу знайшлась історія.

Мова йде про пафосні Оболонські Липки, де живуть Піскун, Ківалов, і навіть сам Віктор Федорович прописався. Це той самий район, де минулого тижня згорів невідомо чий особняк [2].

[3]

Фото «Української правди» [4]

Цей район забудував Валентин Ісак (корпорація «Столиця»). З огляду на прибережність будинків він також хотів відгородити частину доступної всім набережної і виділити кожному власнику пафосних будинків місце для причалу.

Але треба ж було такому трапитись, що в тому ж районі оселився інший впливовий київський забудовник Валерій Мошенський («Планета-буд»). Свого часу він теж хотів стати забудовником цієї території, але, як кажуть, «дахом» не вийшов.

«Нам пропонували поставити паркан і розділили набережну між власниками котеджів. Цього я не зміг стерпіти», – каже Мошенський, з подачі якого Київрада кілька років тому і прийняла рішення про заборону моторним судам заходити в Оболонську затоку.

Тож немає моторних човнів – немає і причалів, і нічого паркан городити. І залишається лише гадати, скільки б коштували ті котеджі на Оболоні, якби вони ще й мали причали. Зараз їх ціна сягає $4 мільйонів, а десять років тому Святослав Піскун купив один будинок за $140 тисяч.

Можна навіть пофантазувати, що якби там були причали, то Віктор Янукович використовував свою двоповерхову прописку на Оболоні не просто як місце прописки, а й жив би там під час президентського строку. І не заважав би киянам перекриттям доріг на шляху з «Межигір’я». Гайсав би собі на роботу моторним, а ще краще підводним човном. Проте тоді звичайні кияни втратили б Оболонь, і, можливо, назавжди…

Блог від: Юрій Ніколов