Член одеського виконкому заробив 120 мільйонів у Ахметова
02.06.2011   //  

ДП «Свердловантрацит» за результатами тендеру 25 травня уклала угоди з ТОВ «Портінвест Лоджистік» вартістю 126,98 млн грн. на послуги з транспортно-експедиторського обслуговування експортних навалочних вантажів (вугілля) в ДП «Миколаївський морський торговельний порт» і ДП «Маріупольський морський торговельний порт». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Одним з засновників фірми переможця є член виконавчого комітету Одеської міської ради Микола Шурда. Згідно з розподілом обов’язків, Шурда відповідає за взаємодію виконкому Одеської міськради з підприємствами, діяльність яких поширюється на сферу охорони здоров’я.

Бізнес-партнером Шурди в ТОВ «Контейнерний термінал Юсеком» є Андрій Андрусенко, заступник керівника фракції Партії регіонів в Одеській обласній раді.

Вони вдвох також є співзасновниками ТОВ «Метекс» разом з АТ «Метінвест інтернешнл», яке входить в групу Рината Ахметоваю

Нагадаємо, Мінвуглепром уклав з ахметівським ДТЕКом угоду щодо інвестицій в ДП «Свердловантрацит» та ДП «Ровенькиантрацит». У вересні 2010 року група СКМ об’єднала свої портові активи в ТОВ «Портінвест».