- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Син «литвинівця» отримав 24 мільйони прибутку на оборудці з комбайнами

Міністерство економічного розвитку 27 травня погодило держпідприємству «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) закупівлю 62 комбайнів на умовах лізингу. Комбайни за 105 млн грн. поставить державне ВАТ «НАК «Украгролізинг». Дія угоди розрахована до кінця 2017 року. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «у одного учасника», повідомляється, що ДПЗКУ обрало зернозбиральні комбайни КЗС-812 СХ виробництва ТОВ НВЦ «БілоцерківМАЗ» та «Дон-Лан-Акрос» виробництва СУРВП серед рекомендованих марок комбайнів по техніко-економічним показникам та рівнем цін.

«Попередні розрахунки показали, що для закупівлі 62 комбайнів необхідні кошти у розмірі понад 105 млн. грн., яких на сьогоднішній день у підприємства у повному обсязі немає, тому було прийнято рішення використати можливості фінансового лізингу», – йдеться в обґрунтуванні.

Нагадаємо, ВАТ «НАК «Украгролізинг», очолюване сином нардепа від блоку Литвина Василя Шпака Миколою Шпаком, в квітні придбало [1] 62 комбайни вищевказаних марок у ТОВ НВЦ «БілоцерківМАЗ» і СУРВП за 80,95 млн грн., що на 24 млн грн. менше від ціни, за якою комбайни продані у лізинг ДЗПКУ.

Раніше ДЗПКУ за аналогічною схемою придбало комбайни [2] у держпідприємства «Спекцагролізинг» за 143 млн грн. У цьому ціна комбайнів від виробника до кінцевого споживача зросла на 38 млн грн.