Пінчук і темна фірма, пов’язана з Бродським, отримають на залізниці 900 мільйонів
31.05.2011   //  

ДП «Укрзалізничпостач» за результатами тендерів 23 і 25 травня уклало угоди на придбання товарів на суму 901,92 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Інтерпайп Україна» Віктора Пінчука поставить суцільнокатані колеса та чорнові локомотивні бандажі на 114,41 млн грн.

ТОВ «Стейс» отримає 787,50 млн грн. за кабельно-провідникову продукцію.

Цього року компанія вже вигравала великий тендер «Укрзалізниці» на суму 133 млн грн. Статуний капітал фірми дорівнює 46 тис грн.

ТОВ «Стейс» було засновано Світланою Карплюк, нині засновником є Люся Гордич. Ці жінки також спільно заснували ТОВ «Бігань-к». Карплюк виступає співзасновницею ряду житомирських фірм, пов’язаних з видобутком каміння. В ТОВ «Черняхівський нерудпром» її партнером виступає ТОВ «Полiс», засноване Євгеном Бродським. Це брат Михайла Бродського, нещодавно звільненого з посади голови Держкомпідприємництва. За даними ЗМІ, Михайло Бродський отримав цю посаду завдяки покровительству з боку віце-прем’єра Бориса Колеснікова, міністра інфраструктури, якому підпорядкована «Укрзалізниця».