- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Тюремники віддали 80 мільйонів за медобладнання пов’язаним алхімікам

Державний департамент України з питань виконання покарань за результатами тендеру 23 травня уклав угоди на придбання медичного обладнання на суму 79,62 млн грн. Переможцями торгів стали ТОВ «Емансіс» та ТОВ «СП Укрспецмед». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з протоколом розкриття [1] конкурсних пропозицій, в усіх чотирьох лотах тендеру взяли участь лише ТОВ «Емансіс» та ТОВ «СП Укрспемед». Різниця в їх цінових пропозиціях не перевищувала 2%.

На лот щодо постачання ендоскопічного обладнання подало пропозицію «Нова медична група» (три позиції на суму 3,64 млн грн.), проте цей лот виграв «Емансіс (5,36 млн грн.). Ця ж фірма виграла лоти на постачання рентгенівського та реанімаційного обладнання (59,42 млн грн.), 6500 масок-респіраторів з гепа-фільтром (390 тис грн.). «Укрспецмед» виграв лот на постачання обладнання для лабораторної діагностики, надання хірургічної та стоматологічної допомоги (14,44 млн грн.).

Засновником «Укрспецмеду» є Сергій Пономаренко. Він також є співзасновником ТОВ «Європейська медична спілка», де іншим співзасновником виступає безпосередньо ТОВ «Емансіс». Ці компанії разом з ЗАТ «Лізоформ», ТОВ «Медінвест» та ТОВ «Др.Рьодгер» входять в одну групу [2].

Минулого року на державних тендерах ця група заробила майже 150 млн грн [3].