- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Одеські «лужниківці» віддали 140 мільйонів фірмі директора скандальної «Антарктики»

ВАТ «Одесаобленерго» за результатами тендеру 23 травня уклало низку угоди на суму 147,56 млн грн. щодо будівництва трубопроводів та прокладання ліній енергозабезпечення та зв’язку місцевого значення (додаткові роботи). Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Підряд на суму 7,02 млн грн. отримало Будівельне управління №463 ВАТ «Чорноморгідробуд». Решту 140,53 млн грн. отримає ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж».

«Чорноморенергоспецмонтаж» є відомою компанією на ринку енергетичного будівництва, яка понад 15 років контролювалась її менеджментом. В червні 2010 року понад 40% статутного капіталу отримав Валентин Кобилянський. Він відомий як директор рибопромислової компанії «Антарктика» та ТОВ «Одеське морське мореплавство». Директором «Антарктики» Кобилянський став після того, як його попередник Валерій Кравченко став жертвою замовного вбивства у 2002 р.

ВАТ «Одесаобленерго» контролюється так званою «лужниківською» групою «VS Energy International» російських підприємців Михайла Воєводіна, Сергія Шаповалова, Євгена Гінера (футбольний клуб ЦСКА) і Олександра Бабакова (віце-спікер Держдуми РФ). «Лужниківці» контролюють 55% акцій «Одесаобленерго». Ще 16% належить FS Trading Limited Костянтина Жеваго, 25% належить державі.