Колесніков дав Червоненку 8 мільйонів, аби Янукович попіарився на “Євроспорті” (оновлено)
27.05.2011   //  

Державне підприємство «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт» 20 травня прийняло рішення про закупівлю «у одного учасника» послуг з широкої інформаційної кампанії під час проведення II етапу кубку Європи по ралі FIA – 2011 7-е «IRC Prime Yalta Rally 2011». Товариство з обмеженою відповідальністю «Червоненко Рейсінг» отримає 8,62 млн грн. за рахунок коштів держбюджету. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ініціатором угоди стала фірма, яка, за даними «Наших грошей», належить Євгену Червоненко та його брату Ігорю.

«ТОВ «Червоненко Рейсінг» звернулось до Національного агентства з питань Євро-2012 з пропозицією провести кампанію з просування позитивного іміджу України як приймаючої країни Євро-2012 через розміщення відповідних промо-матеріалів у міжнародних та вітчизняних засобах масової інформації під час висвітлення подій, пов’язаних з проведенням IRC Prime Yalta Rally-2011», – йдеться в обґрунтуванні.

«З огляду на те, що ДП «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт» […] не має можливості заздалегідь передбачити та запланувати  участь у багатьох подіях, що проводяться, як в Україні так і за кордоном, та враховуючи те, що ДП «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт» дізналось про проведення IRC Prime Yalta Rally-2011 лише в травні 2011 році, в той час коли цей захід проходитиме в період з 02 по 04 червня 2011 року, проведення відкритих торгів є неможливим», – повідомляє голова ДП «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт» Роман Кожара.

Нагадаємо, про те, що президент Віктор Янукович прокоментує початок етапу ялтинського ралі в прямому ефірі телеканалу “Євроспорт”, стало відомо на початку травня.

Закупівля рекламних послуг у ТОВ «Червоненко рейсінг» здійснюється також через те, що ця фірма є організатором ялтинського ралі.

«Президент України та інші високопосадовці будуть присутні під час відкриття події,  участь у ралі приймуть понад 100 екіпажів з різних країн світу… Однією з головних складових промо-акції є широке висвітлення IRC Prime Yalta Rally на каналі Eurosport, яка має 300-мільйонну аудиторію у більш ніж 50 країнах світу. На самому змаганні планується присутність  понад 300 вітчизняних та зарубіжних журналістів та велика кількість іноземних вболівальників», – йдеться в обґрунтуванні.