- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Пенсійний фонд в Луганську орендує офіси у своєї екс-начальниці і екс-заступника губернатора

Управління пенсійного фонду України в Ленінському районі м.Луганська 20 травня уклало угоди з ТОВ «Амплуа» та ТОВ «Дарія» на оренду приміщень на загальну суму 659 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Оренда офісу по вул. Радянська, 42 площею 992 м2 коштує 504 тис грн. Оренда офісу по вул. Луначарського, 122 площею 294 м2 коштує 155 тис грн.

Закупівлю проведено по неконкурентній процедурі «у одного учасника». В обґрунтуванні закупівлі, яке є в розпорядженні «Наших грошей», повідомляється про відсутність вільних приміщень в Ленінському районі Луганська для розміщення управління Пенсійного фонду.

Пенсійне управління орендує приміщення по вул. Радянська, 42 з червня 2000 року. Управління було розміщене на чотирьох поверхах будівлі. У квітні 2008 року, за вимогою орендодавця, управління було вимушене звільнити І та ІІ поверх, на яких розміщалися відділи з призначення та з виплати пенсій. На  заміну  орендодавець надав інше приміщення, яке розташоване на першому поверсі, за адресою: м. Луганськ, вул. Луначарського, 122-а. У зв’язку з тим, що управління розміщене у двох приміщеннях,  виникає ряд незручностей як для відвідувачів управління, так і для його працівників. Однак неодноразові звернення до органів місцевого самоврядування різного рівня з проханням забезпечити іншим приміщенням необхідної площі результату не дали. Тому управління продовжує оренду у приватних компаній.

ТОВ «Амплуа» має засновниками Тетяну Меркулову, Надію Гапочку та аграрний кооператив «Зоря» Володимира Гапочки.

В ТОВ «Дарія» Меркулова є директором, засновниками компанії є Микола та Андрій Гапочка.

На момент початку орендних відносин між пенсійним управлінням та ТОВ «Амплуа» у 2000 році Тетяна Меркулова працювала заступником начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області – начальником управління надходження доходів.

Микола Гапочка [1] на той час працював першим заступником голови Луганської облдержадміністрації. Пізніше Гапочка працював першим заступником голови Держкомрезерву і народним депутатом («За єдину Україну»). Надія Гапочка є дружиною екс-нардепа, Андрій та Володимир Гапочки – його сини.