- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Харківобленерго» дало «дочці» рідного «Техексу» 90 мільйонів

АК «Харківобленерго» за результатами тендеру 18 травня уклало угоду з ПП «Донком» вартістю 90,61 млн грн. реконструкцію підстанції «Павлівська» до березня 2012 року. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПП «Донком» засновано Ігорем Білецьким. Він також є співзасновником ряду компаній з корпорації «Техекс», яка є генпідрядником будівництва багатьох об’єктів «Харківобленерго», в тому числі лінії «Перемога-Дергачі», підстанцій «Дергачі», «Міська (Первомайськ) та інших.

Минулого року начальник управління промисловості Луганської облдержадміністрації Валерій Бєзлєпкін в інтерв’ю звинуватив [1] голову правління ВАТ «Харківобленерго» Сергія Кирика в крадіжках.

«К сожалению, те явления о которых мы говорим распространены на территории всей Украины в большей или меньшей степени. В моей родной Харьковской области, где я проработал много лет, коррупция в энергетике за последние 5 лет достигла немыслимых масштабов, даже наше ЛЭО на фоне воровства Председателя Правления «Харьковоблэнерго» Кирика выглядит презентабельно. Откаты в Харьковоблэнерго по многим позициям составляют от 60 до 80 %, и являются рекордными в стране! За 5 лет из компании похищено более 300 миллионов гривен», – заявив Бєзлєпкін.

Нагадаємо, у квітні Нацкомісія з питань енергетики підвищила «Харківобленерго» тариф на передачу електроенергії споживачам на 6%, пояснивши це збільшенням інвестиційної програми харківської компанії на цей рік. Програма збільшена на 81 млн грн. на реконструкцію підстанції «Павлівська».