- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Донецька мерія знову показала любов до туалетів по ціні «мерседеса»

Головне управління благоустрою та комунального обслуговування Донецької міськради за результатами тендеру 16 травня уклало угоду з ТОВ «Аріста» придбання пересувних євротуалетів туалетів на суму 3,99 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано по п’ять чоловічих та жіночих кабінок. Вартість однієї кабінки становить майже 400 тис грн., що дорівнює ціні престижного імпортного автомобіля. ТОВ «Аріста» займається продажем [1] систем водочистки та кулерів.

Раніше мер Донецька Олександр Лукьянченко повідомив [2] про намір придбати п’ять пересувних євротуалетів, які матимуть вигляд пересувних вагончиків. Вони будуть розміщуватись у місцях масового скопичення людей під час Євро-2012.

«Я вважаю цю закупівлю цілком обґрунтованою. Я відзвітую за кожну гривну витрачених бюджетних грошей», – заявив Лукьянченко.

Кошти на придбання туалетних кабінок було виділено по Програмі розвитку об’єктів благоустрою, шляхового і комунального господарства на 2011. На придбання техніки для комунальних підприємств цією програмою передбачена майже таку ж суму, як і на придбання п’яти пересувних туалетів, – 5 млн грн.

Нагадаємо, у 2010 році Донецький міськвиконком на тендері за 1,02 млн грн. придбав послуги з обслуговування двох громадських туалетів, розміщених в парку кованих фігур поряд з мерією.